Sport en voeding
Gepost door : David Sijnke

Om jezelf als sport- of spelinstructeur serieus te kunnen nemen mag je niet te zwaar zijn. Ook de meeste tourprofessionals zijn, om optimaal te kunnen bewegen, goed op gewicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Woods, Paul Casey en Kevin Na.

Met hun bijzondere prestaties hebben deze topspelers hun collega's gedwongen hun leven, eetgewoonten en bewegingsprogramma's aan te passen aan het golfleven en zo de kans te behouden om bij te blijven. Echter, de op de USPGA tour spelende Carl Petterson, Brendon de Jonge en Kevin Stadler zijn voor golfhaters de handvatten om vast te houden aan hun standpunten: voor golf hoef je niet fit en zeker geen sporter te zijn.

Natuurlijk hoeft niet iedereen en zeker niet iedere golfer als een topsporter te leven, maar een gezond en prettig leven valt en staat met goed eten en voldoende bewegen. 

Om in onze dagelijkse behoefte te voorzien, verkoopt bijvoorbeeld Albert Heijn veel gezonde voeding. Verbazing overvalt me echter wanneer ik de nieuwe reclamespots zie waarin louter vette of suikerrijke producten worden aangeboden. In de route 99 reclame kwamen recent voorbij: chocomel, cola, appelsientje en becel.

Als de te verbruiken brandstof, voor een persoon die veel beweegt zijn dit wellicht normale producten. Maar voor iemand die 75% procent van haar of zijn dagelijks leven stilzit zijn dit geen gezonde producten.

Nog interessanter is de vraag: "waarom vinden mensen cola of chocomel zo lekker?" Is de smaak verfijnd, is de maakwijze bijzonder, is het schaars, of zitten er wellicht verslavende bestanddelen in? Helaas is alleen het laatste waar en zijn er velen onder ons die niet meer zonder suiker of vet kunnen.

Nog een interessante vraag: zou Albert Heijn niet zuiniger op haar klanten moeten zijn door juist met gezonde voeding te adverteren?

Albert Heijn profileert zich als supermarkt voor mensen die bewust hun eetpatroon bij elkaar kiezen. Ik zou zuinig zijn op mijn klanten zodat deze nog lang bij je kunnen kopen. 

David Sijnke

recent post

This is description of recent post

De belangrijkste reden om naar Amerika te gaan als golfprofessional is het halen van kennis. Op dit moment is de meeste kennis
Om jezelf als sport- of spelinstructeur serieus te kunnen nemen mag je niet te zwaar zijn. Ook de meeste tourprofessionals zijn,
Welke sport is aantrekkelijk voor kijkers? Kijkend naar Spanje tegen Portugal tijdens het EK 2012 voetbal vraag ik mij af
Wordt golf leuker wanneer het makkelijker is om de fairway te halen? Ik denk van wel. Op de moderne Ryder Cup banen zoals die
Kijkend naar het US open golf 2012 vraag ik mij af hoe moeilijk een golfbaan kan worden geprepareerd. Lange holes, smalle
 

In tegenstelling tot de "self-focussed" golfprofessional stelt David zijn golf-leerling centraal en vanuit deze constructieve waarde gaat hij met je aan de slag. Deze effectieve focus maakt zijn professionele golfles kwaliteiten succesvol. 


Frank Allard (lid A.G.C. zie link)
2019 | Golfles.com | Alle rechten voorbehouden
Website door: Cees & Co ism Alex B Productions