golf en fitness summit 2012 TPI
Gepost door : David Sijnke

De belangrijkste reden om naar Amerika te gaan als golfprofessional is het halen van kennis.Op dit moment is de meeste kennis te halen bij het Titleist Performance Institute. Deze organisatie is in 2008 begonnen met het ontwikkelen van een test en een bewegingsprogramma voor golfers.

Uit de test blijkt of er problemen zijn in balans en/of bewegen.

Het bewegingsprogramma biedt oplossingen voor de twaalf meest gemaakte swingfouten.

 

Dit instituut organiseert een keer per twee jaar een golf en fitness opleiding. Deze wordt gehouden in een enorm conferentie centrum met zalen waar makkelijk 2000 mensen in kunnen. Samen met 400 collega's, (waarvan zeven uit Nederland), 300 fysiotherapeuten en 300 fitnessinstructeurs kregen we presentaties van de wereldtop in de bovengenoemde vakgebieden. Hier een kleine selectie van de sprekers: 

Claude Harmon: zoon en collega van nr 1 coach Butch Harmon, 

Mike Adams: 2001 top coach USA, 

Sean Foley en Graig Davies: swing en fitnesscoach van Tiger Woods, 

Tom House: coach en wetenschapper op het gebied van swingspeed, 

Andrew Fischer: coach van Bubba Watson,

Michael Hebron: belangrijkste golfwetenschapper 

En vele andere goede sprekers. Ze zijn allemaal terug te vinden op:

2012golfandfitnesssummit.com  

 

De ontwikkeling van fitness voor golf is in een stroomversnelling gekomen sinds golfprofessionals, fysiotherapeuten en fitnessinstructeurs zijn gaan samenwerken. 

In deze samenwerking ontstaat de volgende constructie:

Golfers gaan naar de golfprofessional, de golfprofessional ontdekt een swingprobleem en onderzoekt door middel van de test of dit een fysieke of technische oorzaak heeft.

Is het probleem technisch, dan kan de golfprofessional het oplossen. Is het probleem fysiek, dan kan de golfer een bewegingsprogramma doorlopen of wellicht een behandeling van een fysiotherapeut ondergaan.

 

Als golfprofessionals hebben we veel bijgeleerd op het gebied van testen om zo sneller tot de oorzaak van het bewegings- of balansprobleem te komen. Ook kunnen wij nu zelf belangrijke bewegingsprogramma's ontwikkelen waarbij golfers leniger en stabieler worden en hun swingsnelheid en dus vluchtlengte op korte termijn toeneemt.

 

Vooral met de simpele maar enorm effectieve golfgerelateerde oefeningen met elastieke banden, gaan we als professionals zeker veel vooruitgang boeken met alle golfers.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

David Sijnke

recent post

This is description of recent post

De belangrijkste reden om naar Amerika te gaan als golfprofessional is het halen van kennis. Op dit moment is de meeste kennis
Om jezelf als sport- of spelinstructeur serieus te kunnen nemen mag je niet te zwaar zijn. Ook de meeste tourprofessionals zijn,
Welke sport is aantrekkelijk voor kijkers? Kijkend naar Spanje tegen Portugal tijdens het EK 2012 voetbal vraag ik mij af
Wordt golf leuker wanneer het makkelijker is om de fairway te halen? Ik denk van wel. Op de moderne Ryder Cup banen zoals die
Kijkend naar het US open golf 2012 vraag ik mij af hoe moeilijk een golfbaan kan worden geprepareerd. Lange holes, smalle
 

"David is een ware professional die je uitstekend op weg kan helpen met een "snelle fix", maar ook zeker in staat is om je op langere termijn beter te laten spelen."  


Mischa van Berkel (lid Zaanse Golf Club)
2019 | Golfles.com | Alle rechten voorbehouden
Website door: Cees & Co ism Alex B Productions